dijous, 3 de setembre del 2020

Comunicat de Constituents per la Ruptura (CxR) engrescant a la mobilització popular per la Diada

 

Davant la Diada Nacional de Catalunya, Constituents per la Ruptura (CxR) s'adhereix a tots els actes institucionals del país, a les concentracions convocades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) arreu del territori del Principat de Catalunya i a les distintes activitats dels Consells Locals per la República Catalana, Comitès en Defensa de la República (CDR's) i de l'Esquerra Independentista. No és moment de baixar la guàrdia davant la repressió política, econòmica i mediàtica al nostre país i aquells companys com el madrileny Dani Gallardo que es solidaritzen amb el dret a l'autodeterminació del poble català. És clau que la mobilització popular segueixi davant el neoautonomisme consolidat d'ERC i el PDECAT acatant la (in) justícia espanyola, l'ús dilacionista i el caràcter de rendició política que comporta la taula de diàleg per part de molts actors polítics, i la repressió política contra els activistes independentistes que es du a terme amb l'ajuda vergonyosa, pro-activa i intolerable del govern català.

A més, CxR vol indicar algunes qüestions per a la re exió:

Alguns municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona no tenen previst realitzar, que ho hagin publicat al seu web, cap acte institucional per la Diada. Això és un fet molt greu, que la gestió del Covid-19 no pot ser-ne l'excusa, per continuar un procés de descatalanització i desmemòria del país. Tenint en comptes les mesures de seguretat sanitària aprovades, i les decisions judicials que avalen l'exercici responsable del dret a la manifestació, i davant l'arribada de turistes aquest juliol-agost, l'argument per no mobilitzar al poble català amb distanciament físic, mascareta i higiene de mans és simplement una farsa.

La majoria de partits de l'àmbit catalanista, sobiranista i/o independentista no s'han pronunciat a favor de la manifestació descentralitzada de l'ANC. Ni tampoc estan fent esment a la Diada davant els mitjans. Aquesta deixadesa per part del govern català i els partits que en formen part, si fos intencionada, comportaria una mena de boicot de baixa intensitat a una de les organitzacions civils independentistes més importants i cabdals per entomar un nou embat contra l'Estat. L'ANC en aquests moments, juntament amb altres entitats, està fent una feina clau per enfortir el país a nivell de consum ètic i de proximitat, d'ocupar espais de poder polític i econòmic i d'internacionalització de la causa catalana. CxR volem deixar clar que no estem en la línia d'empetitir l'ANC menyspreant-la, marginant-la o obviant-la del debat polític català. És moment d'unitat política estratègica, no de divisions polítiques.

CONSTITUENTS PER LA RUPTURA 2020

Recomanem que tothom s'informi dels actes que es realitzaran per la Diada pels seus canals d'informació i també per alternatius, ja que manquen moltes concrecions i informacions al respecte, i no podem continuar la tendència a la baixa a nivell d'assistència (i altre tipus de participació) a un esdeveniment clau pel país com és la manifestació independentista unitària de l'ANC.

Convidem a tota la militància de CxR, de l'Esquerra Independentista i del moviment popular per una República catalana independent a, atenent a les mesures de seguretat sanitàries, participar d'alguna forma de les activitats independentistes i de l'esquerra nacional radical de la Diada.

Bona Diada Nacional de Catalunya,
CxR seguim lluitant per una República catalana de tothom i per a tothom, Ara és l'hora catalans.

Barcelona a 3 de setembre de 2020

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada