dissabte, 9 de març del 2019

Davant les properes eleccions estatals


Històricament des de la Transició s'ha donat, durant bastants anys, el cas de que a les eleccions al Parlament CiU aconseguia la majoria i a les estatals era el PSOE la primera força. Això era degut a que molta gent catalanista no votava a les eleccions espanyoles, s'abstenia, i a molta gent unionista no li interessava les eleccions catalanes i s'abstenia. D'aquesta manera cadascú mantenia la seva parcel·la de poder, però per sort aquest bipartidisme s'ha acabat.
Ara tenim una societat catalana molt activa políticament i amb tota la seva diversitat ideològica i un gran pes de l'esquerra en general i majoritàriament pel dret a decidir o sigui pel dret a l'autodeterminació.
Possiblement quan Rajoy va convocar eleccions a Catalunya per la seva aplicació sui generis de l'article 155 al desembre de 2017 ho feia pensant que la CUP i altra gent combativa prendria una posició abstencionista, qualificant-ho com a farsa, i així aconseguir que l'Arrimadas fos la nova Presidenta de la Generalitat en liquidació. Sorpresa!! Es va trobar amb un potent cop de puny de majoria absoluta independentista.
Això ha agreujat la crisi del règim. Rajoy no se'n va sortir i Sánchez també ha patit que la majoria catalana pel dret d'autodeterminació no és cap soufflé a punt de desinflar-se.
Pedro Sánchez ha convocat eleccions a les Corts espanyoles a l'abril de 2019 pensant que era el millor moment per a ell, pensant superar encara que sigui per poc al PP i que no hi haurien canvis significatius en la resta.
Les enquestes dibuixen un panorama similar:
  • PSOE puja lleugerament, mantenint-se com a 1r amb poca diferència
  • PP baixa lleugerament, mantenint-se com a 2n amb poca diferència
  • C's canvis poc significatius, però pujaria a 3a força
  • U-Podemos molt dèbil cau de 3r a 4t
  • Possible entrada dels feixistes de Vox
  • Esperen pocs canvis de catalans, bascos, canaris...
També plantegen la possibilitat que el tripartit ultra arribi a la majoria o casi, que PSOE amb Podemos no sumen prou i una altra possibilitat (desitjada per l'Ibex35) seria PSOE-C's que podrien aproximar-se a l'absoluta.
El que no tenen en compte és la possibilitat que els 2 milions tres-cents mil votants de l'1-Oct, del 9N, de les eleccions del 21D no es quedin a casa i votin, sense excepcions, a candidatures que estiguin clarament pel dret d'autodeterminació. Si aquests 2 milions llargs voten candidatures que no siguin PSOE, PP, C's o Podem o similar, la representació catalana autodeterminista no es quedaria amb els 17 d'ERC i PDeCAT (1.100.000 vots) sinó que seria de 30 o + escons (+ de 2 milions), la qual cosa faria perillar les majories del trifatxo o de PSOE-C's.
No podem consentir que, com les eleccions anteriors, el PP o C's treguin per restes 1 diputat més a Lleida o a Tarragona. Ni un. Hem d'anar a per totes, si els 2 milions 300 mil que vam votar al referèndum votem candidatures clarament favorables al dret a l'autodeterminació li anem restant diputats als pro 155 i impedint-los fer majories entre ells.
No podem consentir un gobierno trifacho o similar que apliquin un 155 perpetu durant dècades, amb TV3 tancada (com van fer al País Valencià), mossos dissolts i substituïts per la Guardia Civil i el català marginat a les escoles i arreu.
No hem arribat fins aquí per acabar militaritzats i espanyolitzats, només depèn de nosaltres. Sobretot ara que els Comuns (1a força a les anteriors eleccions) s'estan debilitant cada cop més per la seva indefinició.
La nostra idea era construir una forta candidatura amb el màxim de l'esquerra rupturista, a partir de la CUPCrida Constituent fins a fer pinya amb tots els autodeterministes que s'estan desmarcant dels Comuns (Albano, Alamany, Nuet...). Amb un bona capçalera de llista tipus David Fernández, Anna Gabriel o algú independent i contundent. O sigui una potent candidatura per cobrir l'espai de votants que no veuen clar votar Junts x Cat o ERC però no volen regalar espai als del 155. Ara, amb la decisió de la CUP de no participar ens ho deixa més difícil però encara estem a temps de construir alguna alternativa. Està en les nostres mans...
Fem una crida a Poble Lliure, Som Alternativa, Nova, Procés Constituent, Partit Pirata i qualsevol partit, entitat, personalitat que comparteixi les ganes de bloquejar la governança a l'Estat espanyol fins que no acceptin a desbloquejar el dret d'autodeterminació, llibertat presos polítics i exiliats...




1 comentari: