dissabte, 25 de maig del 2019

És un perill per la nova esquerra tolerant que Barcelona sigui capital?, un text de Harry Haller
Ara ja , a poques hores de que s’obrin els col·legis electorals de Barcelona, es d’esperar que es calmin els nervis que progressivament s’han anat encomanant en la contesa municipal.
Uns nervis que han contaminat altaveus mediàtics com els d’aquesta esquerra professionalitzada que governa, gairebé sense oposició, a Barcelona d’ençà l’adveniment del Règim del 78, i que en alguns casos han propiciat titulars i continguts a l’alçada de la pitjor premsa unionista, amb mètodes que ens son familiars de desqualificació, etiquetatge i tergiversació.
Si la candidatura de Barcelona És Capital entra amb força a l’Ajuntament de BCN sens dubte serà un èxit, en patir en carn pròpia els efectes de la manipulació informativa quant no del buit de tot el establishment de la partitocràcia catalana.
Intolerant, etnicista, xenòfob, ultra-lliberal: no fa gaire era l’electe president Torra qui patia la salva de benvinguda  de l’unionisme espanyol combinada amb el foc amic d’una esquerra catalana auto-definida com a tolerant, plural i oberta.
Una esquerra que en aquestes municipals, i sense cap recança, ha continuat amb els vells esquemes a l’hora de confeccionar les candidatures, enlloc de prendre nota i fer primàries obertes.
Una nova esquerra que dona la impressió que vol passar pàgina del 1 d’octubre i del mandat que se’n deriva, i que no li ve de gust caracteritzar Barcelona del que és, és a dir la capital d’un país ocupat, i que, per tant, renuncia a conquerir un a un tots els espais que l’Estat espanyol te a pany i forrellat i que malmeten les possibilitats de creixement  de la ciutat.
Així que el millor és descartar d’entrada pactes municipals entre forces polítiques independentistes i republicanes, no fos cas que algú o altre es molestés.
Denunciar aquest estat de coses sembla ser que ara està de moda entre la gent neo-lliberal, maleducada, masclista, quant no directament xenòfoba, i qui millor sinó aquesta nova esquerra sense complexes per denunciar-ho ?

Això, doncs, votem tots aquest diumenge amb la pinça al nas i renunciem al foc nou, al foc de gent que al maig del 68 no podia albirar d’entrar a l’ajuntament de BCN simplement per que no havia nascut encara.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada